Gazlı perhiz meşrubatların bedene 7 tesiri!

Bisfenol A maddesi kalp rahatsızlıklarından, obeziteye ve faize problemlerine kadar bir hayli sağlık meselesine neden olur.

En hoşlandığınız yemeğin yanında bir kutu perhiz gazlı meşrubat açmadan evvel sadece alacağınız kalorileri değil, bu sağlıksız meşrubatın böbrek hastalıkları ve bel etrafının kalınlaşması gibi yan tesirlerini de düşünün.
İşte gazlı perhiz meşrubatların sağlık üzerindeki makûs tesirleri…

Harvard Tıp Fakültesi’nde 3,000 Kadın üzerinde yapılan ve 11 sene süren bir araştırmaya göre, gazlı perhiz meşrubat tüketimi böbrek yetmezliği tehlikesini 2 katına çıkarıyor.
Günde 2 kadeh gazlı meşrubat ve aşırısı harcandığında bu tehlikeli bölgeye adım atmış oluyorsunuz. Üstelik, böbrek yetmezliğine neden olan gazlı meşrubatlar bayağı şekerli olanlar değil, suni şekerden üretilen “perhiz” ya da “sıfır şeker” yaftalı olanlar.

Düzgün işlemeyen bir metabolizma belinizin kalınlaşmasına, kolesterolün yükselmesine ve kalp rahatsızlıklarına yol açar.

Suni tatlandırıcılar, bedenin aldığı kalorileri besinlerin ne kadar tatlı olduğuna bağlı olarak tertip etme yeteneğini köreltir.
Bu da perhiz gazlı meşrubat içen şahısların daha fazla besin harcamasına neden oluyor, zira beden suni tatlandırıcı tarafından aldatılarak daha fazla açlık hissediyor.


Bu kimyevi maddeler, Deoksirübo Nükleik Asit mitakondriyasında ciddi zararlara neden olabiliyor, hatta mitakondriyi pasifleştirebilecek kadar ileri seviyeye çıkabiliyor.
Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Profesörü Peter Piper, bu maddelerin aynı zamanda astım, ürtikerkurdeşen ve öbür alerjik gidişatlara neden olduğunu belirtti. 1999 senesinde ortaya çıkan bu bilgiler üzerinde o tarihlerden beri büyük çalışmalar yapıldı ve bir hayli işletme perhiz gazlı meşrubatlarda Deoksirübo Nükleik Asit yapısına hasar veren bu maddeleri vaziyetini iyileştirmek için teşebbüslerde bulundu.
Fakat geliştirilmiş yöntemler dahi gözler, cilt ve kaygan hücre zarında hassasiyete yol açıyor .

Gazlı perhiz meşrubat düşkünlerinin daha fazla rakamda noksan dişi, dolgusu ve çürüğü olduğu Michigan Üniversitesi tarafından doğrulanıyor.
